Duurzaam wonen Op ’t Zand

In Op ’t Zand woont u straks uiterst duurzaam: in een gasloze, zeer goed geïsoleerde woning, voorzien van triple glas, vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping en een duurzaam energiesysteem. Dit energiesysteem bestaand uit zonnepanelen, een luchtwarmtepomp, balansventilatie met warmteterugwining en een omvormer, zorgt voor een heerlijk aangenaam én gezond woonklimaat, in zomer en winter.

Energieneutraal of nóg duurzamer
Op ’t Zand is ‘energieneutraal’. Dit betekent dat alle woningen de energie voor bijvoorbeeld verwarming en ventilatie zélf opwekken. Dit wordt de ‘gebouwgebonden’ energie genoemd. De rijwoningen gaan hierin nog verder: deze wekken zelfs een groot deel van de ‘gebruikersgebonden’ energie op. Dit is de extra energievraag voor huishoudelijke apparatuur zoals bijvoorbeeld verlichting, de televisie of de koelkast. Alleen het beetje energie dat niet door uw woning wordt opgewekt komt nog uit het elektriciteitsnet.

Energie opwekken met uw eigen zonnepanelen
De zonnepanelen zijn op de meest zonnige kant van het dak in het ontwerp verwerkt. Wanneer de zon schijnt, wekken de zonnepanelen elektriciteit op. Een omvormer zet de elektriciteit van de zonnepanelen om in bruikbare elektriciteit die u kunt gebruiken in uw woning. Wanneer de panelen méér opwekken dan u zelf op dat moment nodig heeft, wordt de overige elektriciteit aan het net geleverd en conform de overheidsregels verrekend met uw leverancier.

De buitenlucht zet uw warmtepomp aan het werk
Een luchtwarmtepomp haalt de warmte uit de lucht en waardeert dit op naar een bruikbaar niveau om het tapwater en het water voor de vloerverwarming te verwarmen. De warmtepomp is voorzien van een boilervat van circa 200 liter. Voor de vrijstaande woningen en de twee- en driekappers wordt de warmtepomp ook nog ondersteund door  warmteterugwinning uit het douchewater (WTW) voor ruim voldoende comfort zorgt voor onder meer het douchen. De warmtepomp is ondergebracht op de tweede verdieping. De buitenunit van de warmtepomp is geïntegreerd in de schoorsteen op het dak of op de garage naast de woning.

 Energieleverancier Eteck ontzorgt
Energieleverancier Eteck levert het duurzame energiesysteem in de woningen in Op ’t Zand. Het energiesysteem is bij de aankoop van de woning in een huur- of koopconstructie af te nemen. Het onderhoud van de installaties ligt bij Eteck; voortdurend bij de afname van energie via een Energiebundel en voor ten minste twee jaar bij de aankoop van het energiesysteem. Dat geeft gegarandeerd jarenlang comfort.

Duurzaam energiesysteem

doorsnede-click