De jongste en duurzaamste nieuwbouwbuurt

Tussen de Hugo de Grootlaan en de Middenmolendijk, op zo’n vijf minuten lopen van het centrum van Ridderkerk, ligt de jongste en meteen ook duurzaamste nieuwbouwbuurt van Het Zand. Deze nieuwbouwontwikkeling is Het Zand fase 5; wij noemen deze mooie buurt Op ’t Zand. Hier komen 52 woningen: 15 rijwoningen, 20 twee-onder-een-kapwoningen, waarvan 2 ‘specials’ , 9 drie-onder-een-kapwoningen, 4 dijkvilla’s en 4 bijzondere villa’s.

Populaire jaren ’30-architectuur

De stijl van Op ’t Zand sluit aan bij de bestaande bebouwing van de Hugo de Grootlaan: merendeels de nog altijd erg populaire jaren ’30-architectuur met een warmgekleurde oranjerode baksteen, antracietkleurig dak en mooie details. Opvallend detail is de geknikte kap. De zonnepanelen zijn mooi in het ontwerp van het dak geïntegreerd.

Vrij uitzicht over groene speelplek

In Op ‘t Zand markeren twee unieke twee-onder-een-kapwoningen met vrij uitzicht de groene speelplek. Dit veld ligt in de as van het project. Om de bijzondere plek te markeren, komen hier jaren ’30-woningen met een plat dak. Door symmetrie, een dakoverstek en warme aardetinten in de gevels toe te voegen, ontstaat het geliefde jaren ’30 beeld.

Oud-Hollandse stijl aan de dijk

De vrijstaande villa’s direct achter de Middenmolendijk passen met hun oud-Hollandse stijl mooi bij de bestaande woningen aan de dijk. Warme baksteenkleuren, klassieke kappen en stijlvolle details kenmerken de vrijstaande huizen tussen de lintbebouwing. Elke woning is net weer anders. De bijzondere dijkvilla’s zijn tegen de dijk aangebouwd, wat unieke indelingsmogelijkheden geeft.

Energiezuinige woonbuurt

Op ’t Zand is een zeer energiezuinige woonbuurt. Alle 52 woningen zijn zeer goed geïsoleerd en standaard voorzien van zonnepanelen. Samen met andere duurzaamheidsmaatregelen zorgt dat voor een bijzonder energiezuinige woning.

Situatietekening

situatie

Locatie