Gezellig dorps en stads tegelijk

Ridderkerk is dorps en stads tegelijk: hier vindt u de rust en gezelligheid die een dorp kenmerken en een voorzieningenaanbod – van scholen en kerken tot en met sportaccommodatie, winkels en horecagelegenheden – dat vergelijkbaar is met dat in de grotere steden.

Een groene wijk in een groene gemeente

Ridderkerk is een groene gemeente en dat geldt helemaal voor Het Zand. Deze wijk heeft groen aan weerskanten: in het noorden Natuurgebied De Gorzen, grenzend aan het water van De Noord. Een heerlijke plek om te wandelen en al struinend de natuur te ontdekken. Aan de zuidkant van Het Zand ligt het Oosterpark. Hier is het mooi wandelen, fietsen of skaten. Sportpark Oosterpark is er voor de sportievelingen onder u. De kinderen maakt u blij met een bezoek aan kinderboerderij De Dierenhof.

Centrale ligging bij de stad

Bent u voor werk of studie aangewezen op de grotere steden? Ridderkerk ligt centraal ten opzichte van verschillende steden. Zo zijn Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem binnen het half uur met de auto te bereiken. Door de regelmatige busverbindingen zijn deze steden ook met openbaar vervoer goed bereikbaar. En niet alleen per ‘gewone’ bus, ook de Waterbus brengt u over het water van de Noord, de Lek en de Nieuwe Maas naar uw bestemming in de omgeving.