Veelgestelde vragen

Uit hoeveel woningen bestaat het project?

Op ‘t Zand bestaat uit 52 koopwoningen:

  • 15 rijwoningen (type F1, F2 en F3)
  • 6 drie-onder-een-kapwoningen, 5,40 meter breed (type E1, E2, E3)
  • 3 extra brede drie-onder-een-kapwoningen, 7,20 meter breed (type C4, C5, C6)
  • 6 twee-onder-een-kapwoningen, 5,70 meter breed (type D1, D2, D3) )
  • 2 specials onder de twee-onder-een-kapwoningen, 7,20 meter breed (type C1)
  • 12 extra brede twee-onder-een-kapwoningen, 7,20 meter breed (type C2, C3, C5)
  • 4 luxe vrijstaande woningen, (type B1, B2)
  • 4 maatwerk dijkvilla’s (type A1, A2, A3, A4)

Wanneer start de bouw?

Als 70% van een fase is verkocht en ook de andere opschortende voorwaarden zijn vervuld. De ontwikkelaar bericht u vanuit de koopovereenkomst en de bouwer vanuit de aannemersovereenkomst. Prognose voor de start bouw is het 3e kwartaal 2019; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een opschortende voorwaarde?

Een opschortende voorwaarde is een voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst die bepaalt dat de overeenkomst pas in werking treedt als de bepaalde voorwaarde is vervuld. Opschortende voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat 70% van de woningen moet zijn verkocht en dat de omgevingsvergunning is verleend en onherroepelijk is geworden. Deze voorwaarden moeten binnen negen maanden na start verkoop zijn vervuld.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De bouwtijd is ongeveer 1,5 jaar. De oplevering is afhankelijk van het weer, capaciteit bij leveranciers en werkzaamheden derden (zoals nutspartijen). Tijdens de bouw wordt u door de bouwer geïnformeerd over de opleverprognose. Aan het begin zal dit nog een ruime inschatting zijn in kwartalen, naarmate de bouw vordert wordt de prognose steeds specifieker in maanden, weken en uiteindelijke ontvangt u de officiële opleverbrief twee weken voor de oplevering. In uw aannemingsovereenkomst worden contractuele werkbare dagen overeengekomen.

Hoe ziet het verkooptraject eruit?

De verkoop van de 48 woningen in Op ‘t Zand in Ridderkerk is gestart op 14 december. De verkoopdocumentatie is vanaf nu te downloaden op deze website of op te halen/op te vragen bij Atrium Makelaardij aan de Verlengde Kerkweg 20 in Ridderkerk (telefoonnummer 0180 – 46 40 47 of info@atriummakelaardij.nl).

Om in aanmerking te komen voor een woning, kunnen belangstellenden het inschrijfformulier tot 24 december 12.00 uur inleveren bij Atrium Makelaardij. Wie bij één van de woningworkshops voor Op ‘t Zand aanwezig is geweest, maakt bij de loting dubbel kans om ingeloot te worden. Op 28 december bericht de makelaar wie is in- of uitgeloot.

De verkoopgesprekken worden ingepland vanaf 2 januari. Vanaf het verkoopgesprek heeft u een week lang een optie op het toegewezen bouwnummer, na deze week tekent u de koop- en aannemingsovereenkomst óf wordt de eerstvolgende reservekandidaat voor dit bouwnummer benaderd.

Wat is EPC0?

Alle woningen in Op ’t Zand zijn energieneutraal en hebben een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van nul. EPC0 betekent dat alle woningen de energie voor bijvoorbeeld verwarming en ventilatie zélf opwekken. Dit wordt de ‘gebouwgebonden’ energie genoemd. De rijwoningen gaan hierin nog verder: die wekken ook een groot deel van de ‘gebruikersgebonden’ energie op. Dit is de extra energievraag voor huishoudelijke apparatuur zoals bijvoorbeeld verlichting, de televisie of de koelkast. Alleen het beetje energie dat niet door uw woning wordt opgewekt komt nog uit het elektriciteitsnet.

Op welke manieren is Op ’t Zand duurzaam?

Alle woningen zijn gasloos, zeer goed geïsoleerd, voorzien van triple glas, vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping en een duurzaam energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat uit zonnepanelen met een omvormer, een luchtwarmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning en zorgt voor een heerlijk aangenaam én gezond woonklimaat, in zomer en winter.  

Hoe betaal ik het duurzame energiesysteem?

Het duurzame energiesysteem van Op ’t Zand vraagt een investering die niet iedereen in één keer kan of wil betalen. Daarom bieden wij in samenwerking met energieleverancier Eteck twee modellen aan om uw energie te verkrijgen: met een Energiebundel of aankoop.

Afname energie via een Energiebundel
Dit model is 1-op-1 te vergelijken met de traditionele situatie waarin u gas, water en licht afneemt van een van de landelijke energieaanbieders. Eteck legt het energiesysteem aan en levert u vervolgens een Energiebundel waarmee u warmte en stroom kunt afnemen. Hiervoor brengt Eteck u een maandelijks tarief in rekening dat is gebaseerd op normaal gebruik in de situatie van uw huishouden. Jaarlijks wordt op basis van werkelijk verbruik een eindafrekening opgemaakt. Het systeem in uw woning blijft eigendom van Eteck en onderhouds-en vervangingsinvesteringen worden voor rekening van Eteck uitgevoerd en zijn dus in het tarief verwerkt. De afnameovereenkomst heeft een looptijd van 30 jaar. Door de efficiency van het systeem heeft u in de basis al lagere maandlasten dan in een traditionele situatie met een gasketel.

Aankoop duurzaam energiesysteem
Bij de aankoop van uw nieuwe woning krijgt u eenmalig de mogelijkheid het duurzame energiesysteem te kopen. De zonnepanelen met omvormer, warmtepomp en binnenunit met 200 liter boilervat worden dan uw eigendom. Dit betekent dat u het volledige financiële profijt hebt van deze investering. Om het functioneren van het systeem te kunnen garanderen is een Eteck onderhoudscontract voor minimaal de eerste twee jaar verplicht.  

Wanneer ontvang ik de contracttekeningen?

De contracttekeningen van het bouwnummer waarvoor u bent ingeloot ontvangt u tijdens het verkoopgesprek bij Atrium Makelaardij.

Kan ik een eigen keuken kiezen?

In de prijs is een verrekenpost opgenomen voor een keuken. Dit bedrag verschilt per woningtype. Het bedrag staat genoemd in de prijslijst van het betreffende woningtype. Via keukenleverancier Bruynzeel zorgen wij dat er voor dit bedrag een keuken wordt aangeboden. Indien u ervoor kiest om geen keuken bij Bruynzeel aan te schaffen, dan wordt het bedrag dat in de prijslijst is genoemd als minderwerk terug via de kopers meer- en minderwerklijst.

Kan ik sanitair en tegels aanpassen?

De badkamer en toiletruimte(n) worden in de basis voorzien van sanitair van Villeroy & Boch en luxe tegelwerk. Bij de sanitairshowroom kunt u de badkamer en toilet naar eigen smaak inrichten met ander sanitair en tegelwerk. Hiervoor kan meerwerk worden doorberekend, afhankelijk van uw keuzes. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een casco oplevering van badkamer/toilet.

Wanneer is het gesprek met de kopersadviseur?

Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst (KAO) nodigt de kopersadviseur van bouwer Van Mierlo u uit voor een gesprek. Bij de makelaar kiest u voor de standaardwoning conform de verkoopcontracttekeningen en de technische omschrijving. Om van uw nieuwe woning een thuis te maken, heeft u de keuze uit verschillende koperskeuzes. Van Mierlo heeft hiervoor een keuzepallet opgemaakt waarbij u kunt kiezen uit ruwbouwopties zoals een uitbouw, een masterbedroom met walk-in-closet of een zolderindeling. Ook zijn er allerlei mogelijkheden voor de afbouw van woning. Hierbij heeft u keuzes in bijvoorbeeld het tegelwerk van uw sanitaire ruimtes, elektrapunten, een buitenkraantje, andere binnendeuren en vele andere wensen.

U maakt de koperskeuzes in twee stappen. Aan deze twee stappen hangen twee belangrijke sluitingsdata. Omdat het aanbrengen van wijzigingen in een woning een periode van voorbereiding vergt, is het van belang dat uw wensen voor de sluitingsdata bekend zijn. De eerste sluitingsdatum is vastgesteld voor grote ruwbouwopties. De bouwer bestelt dan bijvoorbeeld de heipalen voor de uitbouw. De tweede sluitingsdatum is voor de afbouw. In dit project zal worden gewerkt met geprefabriceerde wanden, die in Friesland worden gemaakt. De werkvoorbereider zorgt dat alle details in deze wand bij de leverancier bekend zijn. Al het leidingwerk wordt in dit stadium al opgenomen in deze wanden. Vandaar dat we bij deze stap uw afbouwkeuzes zoals extra elektrapunten, een buitenkraan, extra zonnepanelen en andere wensen in een vroeg stadium willen weten.

Wanneer wordt de grond geleverd?

Nadat voldaan is aan de opschortende voorwaarden (belangrijkste zijn 70% voorverkoop, onherroepelijke omgevingsvergunning, bouwrijpe grond en Woningborg-acceptatie) wordt de koper door de notaris binnen twee maanden uitgenodigd om de grond te passeren.

Wat zijn de straatnamen?

De huizen worden deels langs bestaande straten als de Vossiusstraat en Westerdijkstraat gebouwd. Deels worden door de gemeente nieuwe straatnamen bedacht. Nieuwe straatnamen en huisnummers worden definitief toegekend nadat de omgevingsvergunning is verleend. De bouwer informeert u met een nieuwsbrief over het nieuwe zogenoemde huisnummerbesluit.

Wat is de planning van het bouwrijpmaken?

De gemeente levert de grond bouwrijp op per december 2018.